Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog maar kort lid van een Beaders Guild kwam ik met het idee voor de groep om een gezamelijk werk te maken. In eerste instantie stelde ik voor om een ketting te maken waar elke deelnemer een stukje aan werkt en weer doorgeeft aan de volgende tot het af is. En eenmaal klaar om de ketting te schenken aan de Bead & button veiling die geld inzamelt voor onderzoek tegen borstkanker.

Omdat de beaders uit de groep uit alle delen van de wereld komen, zou het project Europa, Zuid Afrika, Australië en Amerika aandoen. Een leuk idee, maar de kans dat het onderweg zoek raakt en de uiteindelijk hoge verzendkosten, deed de groep besluiten om een beaded quilt te maken.

Elke deelnemer maakt een vierkant in een vooraf gekozen thema met 2 verplichte kleurnummers en al die vierkantjes sturen we naar 1 persoon die deze aan elkaar zet en er een quilt van maakt 😀
De verplichte kleuren moeten voor de eenheid zorgen.

Het thema is ‘Tropisch’ geworden.

Ik ben er inmiddels  mee aan de slag gegaan en had daarvoor qua kleur hele geschikte materialen in huis…. kleine zee-egeltjes in schitterende kleurtjes! Ik moest alleen nog bedenken hoe ik die “eierschalen” dusdanig kon verstevigen zonder de natuurlijke schoonheid aan te tasten, maar ze toch zo sterk te krijgen om ze te gebruiken in sieraden en om de post te overleven.

Veel mogelijkheden vielen daarom dus al af. Andere – meest voor de hand liggende – mogelijkheden vielen weer af door de structuur van de zee-egeltjes, maar uiteindelijk heb ik er toch een oplossing voor kunnen vinden.

Ik ben nu dus bezig aan mijn vierkantje en ondanks dat het nog niet klaar is, ziet het er nu al erg vrolijk uit.

Ik sta te popelen om van deze egeltjes een armband, een ketting en een bijpassende ring te maken.

Het vierkant is bijna op de helft…. dus nog even flink doorwerken en dan kan ik met de sieraden aan de slag 🙂 Ondertussen ook alvast nieuwe egeltjes bewerken, want  het duurt na bewerking nog een dag of 5 eer ze bruikbaar zijn als kraal of cabochon 😉

Ik ben weer aan de freubel! en hou jullie op hoogte 😉

Happy Beading!