FAQ

FAQ

Omdat ik via de mail heel vaak dezelfde vragen krijgen, leek het mij verstandig om de meest gestelde vragen op een rij te zetten en te beantwoorden in een FAQ. Scheelt niet alleen een hoop tijd, maar de vraagsteller heeft in veel gevallen ook gelijk een antwoord 😀
Staat je vraag er niet bij? Dan staat het vrij om mij een mailtje te sturen.

Verkoop jij je sieraden of heb je een site waar ik je sieraden kan bestellen/kopen?

Ja en nee.
Sommige van mijn sieraden zijn sinds kort te koop via Etsy, maar ik hou me verder niet bezig met verkoop en ik heb geen eigen site waar ik mijn sieraden te koop aanbied.
Mensen die serieus geïnteresseerd zijn en niet via Etsy willen kopen, mogen mij vrijblijvend mailen.

————->>> —————>>> ————->>> —————>>>

Werk je in opdracht?

Nou…. nee, liever niet… hoewel ik heel soms een uitzondering maak.
Het werken in opdracht ervaar ik veelal als een beperking opgelegd krijgen in mijn creativiteit. Daarnaast ontstaat er altijd een vorm van tijdsdruk. Het maken van dit soort sieraden kost weken, soms maanden om het te realiseren en veel mensen willen hun sieraad zo snel mogelijk klaar.
Ik kan dit heel goed begrijpen, zeker als men een sieraad wil voor een speciale gelegenheid, maar dat geeft mij geen ruimte meer om toe te geven aan mijn creatieve impulsen die ik met regelmaat heb.

Ik word blij en gelukkig als ik kan creëren en ik vind rust. Word ik hierin beperkt ( omdat ik mijzelf een verplichting heb opgelegd of ben aangegaan ), word ik somber, ongelukkig en rusteloos, wat zelfs tot gevolg kan hebben dat mijn creativiteit wordt geblokkeerd. Mezelf creatief kunnen uiten is voor mij een eerste levensbehoefte, net zoals eten,drinken, slapen en adem halen.

Ondanks dat geeft het mij ook een goed gevoel als ik met mijn creativiteit voor iemand iets kan betekenen. Mensen die iets bijzonders willen, het op kunnen brengen om te wachten en het creëren aan mij overlaten en na het lezen van dit bovenstaande het nog aandurven, mogen contact met mij opnemen. 🙂

Waar koop jij je materialen en heb je nog goedkope adresjes?

Helaas… ik heb geen goedkope adresjes en ik koop mijn materialen overal en nergens. Ik ben altijd wereldwijd opzoek naar bijzondere materialen die ik kan gebruiken in mijn sieraden. Wilde ik vroeger elke shop waar ik iets bijzonders had gekocht opslaan in mijn favorietenlijst, ben ik daar inmiddels mee gestopt, omdat de lijst zo lang werd, dat ik er zelf geen wijs meer uit kon worden. Ik weet dus vaak niet eens meer waar ik wat heb gekocht. Maar Google is my friend en ik maak daar goed gebruik van.

Ik heb geen vaste adressen waar ik mijn spullen koop, op enkele producten na:

Swarovski koop ik bij leveranciers die het  ‘Swarovski Element’ label voeren, zoals; Artbeads, Fusionbeads en Fire Mountain Gems
Cuffs, Collars en Stiff Stuff koop ik bij beadwork-supplies
Seedbeads koop ik bij Whimbeads of Foxdendesign
Lucite bloempjes en blaadjes koop ik bij The Beadin’ Path ®
Cabochons kocht ik vroeger bij Blue Heron Gems, maar sinds Patty en John één van hun shops weggedaan hebben, vind ik er niet tot nauwelijks meer die speciale cabs die ze voorheen verkochten. Misschien dat de shop voor een ander nog wel interessant kan zijn.

Voor mijn overige materialen heb ik geen vaste adressen.

Kan ik bij jou materialen kopen?

Soms.
Ik krijg heel regelmatig de vraag of ik  beadworkpakketjes wil samenstellen. Af en toe wil ik dat wel eens doen, als mijn voorraad tenminste voldoende toereikend is, want ik ben/heb tenslotte geen winkeltje.

Als ik tijdens een speurtocht tegen iets leuks of unieks aanloop en bedenk dat ik blogvolgers heb die daar ook interesse in zouden kunnen hebben, wil ik soms wat extra’s bestellen en dit ter overname aanbieden via mijn blog. Soms wil ik het dan ook aanbieden in de vorm van een pakketje, maar dat zijn er altijd maar enkele, want zoals ik al zei komen de materialen allemaal uit mijn eigen voorraad waarvoor ik moet oppassen dat deze niet uitgeput raakt en zelf om het hand kom te zitten…. Daar denk ik dan ook liever niet aan, ‘k zou dat als rampzalig bestempelen….

Geef je ook workshops?

Nee.

Heb je tips voor mij als ik zelf aan de slag wil met Bead Embroidery?

Jazeker!
Ik heb verschillende tutorials geschreven, waarvan 2 gebaseerd op Bead Embroidery
Deze tutorials zijn gratis en er staan heel wat tips in die zeker van pas zullen komen.
Je kunt ze vinden, samen met andere info, in de FAQ over bead embroidery hier op mijn blog: https://mirlady.wordpress.com/faq-beadembroidery/

Mag ik vragen hoe je  die echte roosjes bewerkt die je in je sieraden gebruikt?

Vragen staat vrij, maar dit is nou net een vraag waar de smid geen antwoord op wil geven en dus (voorlopig ) mijn geheim blijft… sorry ….
Ik denk dat er veel mensen zijn die kunnen beamen dat ik echt niet de beroerdste ben met het geven van bepaalde informatie en tips, maar er zijn ook dingen die ik voor mezelf hou en daar zijn de roosjes een mooi voorbeeld van.

Het verwerken van echte roosjes in sieraden, maakt zo’n sieraad uniek! En dat probeer ik zo lang mogelijk zo te houden.
Met tussenpozen heb ik er 2 jaar aan gewerkt om een manier te vinden de roosjes,  na bewerking,  zo natuurlijk mogelijk te houden,  maar wel stevig genoeg om ze in sieraden te verwerken.

Het is mij helaas meer dan eens overkomen dat wanneer ik dergelijke kennis deel, een ander er op een commerciële manier mee aan de haal gaat en met de eer gaat strijken. Ik kan van dit soort dingen dan echt heel verdrietig worden en om mezelf dan maar zoveel mogelijk te beschermen, houd ik bepaalde kennis liever voor mezelf.

Heb jij een speciale opleiding gevolgd of een cursus gedaan?

Nope!
Alle kennis en vaardigheden die ik bezit, heb ik zelf opgedaan en heb ik mezelf geleerd. Dat noemen ze met een duur woord autodidact. Voeg daar een beetje talent aan toe en de mooiste creaties worden geboren!

Ik heb je een mail gestuurd, maar ik krijg geen antwoord?

Het kan natuurlijk dat een mailtje niet aankomt. Of misschien ben ik met vakantie of houd ik een “media-break”.
Ja… je leest het goed 😉 … een media-break. Geen idee of het woord bestaat, maar ik kan af en toe helemaal tureluurs worden van internet, ping, what’s app, hyves, televisie, twitter en tweets en meer van dat soort. Ik ben dan erg makkelijk en ik hou een bepaalde periode gewoon lekker allerlei apparaten uit 😉

Maar er zijn ook mailtjes waar ik geen antwoord ( meer ) op geef. Het gaat dan bijvoorbeeld om mailtjes waarin men mij spreekwoordelijk het hemd van mijn lijf vraagt, maar niet het fatsoen op kan brengen om de mail met een naam te ondertekenen. Vaak hebben deze mailtjes een vaag emailadres en is de afzender een  — ( streepje ) of staan er … (puntjes).
Het spijt mij, maar aan dergelijk mail besteed ik geen tijd.

6 thoughts on “FAQ”

 1. Hoi miranda

  Het lijken wel mijn woorden zo denk ik er dus ook over.
  Ik ben het helemaal met je eens, ik bouw zelf ook zo’n media – break van tijd tot tijd in mijn drukke programma en dan is dat ook hard nodig.
  Vaak steek je daar zoveel tijd in achter dat pctje echt niet normaal en die tijd steek ik liever in mijn creativiteit, de dag is zo om en te zonde om soms al die dingen te beantwoorden. Ik heb mijn blog om die reden ook weggedaan ik heb werk genoeg te doen om de dingen te maken voor de website.( idee van mijn dochters en moeders mag t maken haha) en mijn eerste website daar mogen de mensen die serieus geïnteresseerd zijn, mij vrijblijvend mailen dat werkt prima.
  Ik moest lachen wat je schreef over je favorietenlijst, heb ik ook een einde aangemaakt, kon er een kop koffie bij drinken en een sigaretje of 2 bij roken was de lijst nog niet aan zijn/haar einde,gewoon hopeloos gezoek weg ermee.best eng.
  Nou genoeg geschreven ik wens je een creatief weekend en tot de volgende reply

  Groetjes Anke

  Like

 2. Handig! Vooral die “inkoop-adresjes”!

  Like

 3. Ik vroeg me af of er ook ergens een tutorial bestaat hoe je een sluiting aan je armband maakt wanneer je geen kopeen vorm gebruikt

  Like

 4. leuk dat je weer mailtjes stuurt .kan ik weer genieten van de mooie dingen die je maakt..maar ik heb ook nog een vraagje de peyote armband met de chinese tekens heb ik gemaakt en die is heel mooi geworden .nu wil ik er nog wat maken met andere chinese tekens maar kan geen enkel patroon vinden weet jij misschien waar ik die kan vinden?
  groetjes iota.

  Like

  • Bedankt voor je reactie 😀
   Ik heb werkelijk geen idee waar je die nog meer kan vinden. Ik werk zelf nooit van patroon en heb dus ook geen idee welke sites er patronen aanbieden, laat staan patronen met chinese tekens.
   Misschien op een forum vragen?

   Like

 5. Karin Butter said:

  Bedankt voor alle info die ik hier kan vinden. Ik wil gaan beginnen met bead embroidery en vind hier veel tips. Ik vind het zo jammer dat er geen Nederlandse boeken of tijdschriften bestaan over deze techniek.
  Je hebt een prachtige FB-site met schitterende sieraden. Lijkt me heerlijk als je zoveel fantasie hebt om zulke prachtige sieraden te kunnen maken.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s