Tags

, , , , ,

De tijd vliegt! September 2018 was mijn laatste blogpost! De maand waarin ik opnieuw ‘poezenmoeder’ werd en de periode waar ik, zonder het zelf te beseffen, meer dan een fulltime mantelzorger werd…

Tja, dan blijft er ineens weinig tijd over om met kraaltjes en andere creatieve materialen te spelen.

Nozem & Brommer

Zo kwam het spinnen een beetje in het geding door die 2 rode rakkers op witte kousenvoetjes. Draaiende tollen en bewegende draadjes staat ongeveer gelijk aan een kattenparadijs voor kittens met een overvloed aan energie.

Maar we zijn nu ruim 1½ jaar verder, de kittens zijn inmiddels volwassen katers van bijna 2 jaar die een goede opvoeding hebben genoten, waardoor mijn ‘spinsels’ in 90% van de gevallen veilig zijn en mijn spintol niet meer wordt aangezien als een gewillige prooi.

Dus tijd om de zijden draad weer op te pakken!

Na inmiddels ruim een halve kilometer in de natuurlijke kleur gesponnen te hebben en waar ik inmiddels ook mee aan de haak geslagen ben, is het leuk om ook eens iets met kleurtjes te doen.

Ik koos ervoor om dan eerst mijn zijden hankies te verven, zodat je een leuke ‘blend’ kan creëren in je gesponnen draad.

3 verschillende bruintinten en wat roze, tussendoor een beetje je vingers verbranden aan het hete water en als laatste onderdompelen in een ‘sepia-badje’ geeft een leuk effect en wonderbaarlijk genoeg precies de kleur die ik voor ogen had.

Tadááá!

Mijn ‘Amethyst Mauve Vintage Blend’ 😀

En oehhhh…wat is het toch lekker zacht en fluffy.
Dat zacht en fluffy heb ik wel op geoefend hoor… Zacht en fluffy is niet zo moeilijk als je dik draad spint, maar als je een fijne draad wilt (geschikt voor naald 1½ – 2) wordt het toch een ander verhaal.

Maar hé! De aanhouder wint!
Ik heb nu wel een overbelaste linker hand, maar dat vertellen we er maar niet bij…

Mijn gesponnen strengen wegen 20 gram en hebben een lengte van ongeveer 105 meter.
In deze kleur spin ik in totaal 3 strengen… meer niet… de kleur blijft uniek, omdat ik dit soort dingen altijd op gevoel doe.
Daar hou ik van… Lang leve de vrijheid aan de creatieve spinsels! letterlijk en figuurlijk in dit geval. 😉

Hopelijk tot gauw met meer spinsels! ❤