Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Zoekt en Gij zult vinden!

Nou, nou, nou…. ik moet toegeven, dit keer heb ik moeite om een idee te verwezenlijken….
Maakte ik vroeger heel veel dingen zelf, omdat wat ik wilde, niet te koop was, stuit ik nu op probleem dat de materialen die ik graag wil hebben om het zelf te maken, ook niet te vinden zijn…. *zucht* …..

Het probleem is de kleur!
Er zit niets anders op dat te schipperen en water bij de wijn te doen… Zeker nu ik ook persé met Vintage en antiek wil werken.

Ik heb nu toch een eerste poging gedaan en ik ben tot zover wel tevreden!
Mocca-kleurig kant heb ik afgezet met Antieke kraaltjes van brons – maat 22/0 – en daaraan ben ik van antieke glaskraaltjes – maat 24/0 –  een soort van kantwerkje aan het kralen.

So far, so good, maar bij dit kant zocht ik een bijpassende kleur breed kant, waar de parelwitte kraaltjes goed op uitkomen en een bijpassende kleur Swarovski en dan het liefst ook verkrijgbaar in Rivoli stones.
Kant heb ik inmiddels genoeg besteld en eenmaal in handen was het telkens net niet de goede kleur…. Ben op zoek gegaan naar rivoli’s met een speciale coating…. Misschien heb ik wat gevonden, maar dat moet ik afwachten totdat ik ze in handen heb.

Ik heb in ieder geval ook Rivoli’s in de kleuren Smoke Topaz en Montana besteld, die matchen zeker weten, maar ik zou graag toch iets meer van die bijzondere bruin/roze kleur erin verwerken.

Tijdens het doorspitten van kralen kwam ik nog wel hele mooie peacock parels tegen die een heel bijzonder kleurverloop hebben en perfect matchen bij het (Montana) blauw van de Pietersite en het mocca van het kant en het bruin/roze van de Andalusite.

Ik ben inmiddels dan ook al een eindje op weg….. maar het heeft heel wat denk- en zoekwerk gekost…. Vooral zoekwerk!  Zoveel, dat ik zelfs een moment dacht dit project voorlopig maar te skippen en spullen te gaan vergaren voor een gelijkend project in het groen… Maar ook daarvoor heb ik een groene kleur nodig die in materialen niet alledaags is….. namelijk Khaki! Voor dit groene kant:

Ja… geduld is een schone zaak en ik denk dat, wanneer ik blijf zoeken, ik uiteindelijk ook voor dit project de juiste materialen weet te vinden. 😉