Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Vintage tasframe met deksel

Zo zoek je er jaren vergeefs naar en zo loop je het onverwachts tegen het lijf, een frame voor een tasje met deksel! En nog eens een Vintage exemplaar ook!

Het frame heeft een doorsnede van ruim 8cm en is volgens mij gemaakt van een tinlegering, mogelijk met zilver. Hoewel ik weinig tot geen verstand heb van dit soort metalen en legeringen, denk ik dat om de typische aanslag die ook bij zilver ontstaat en je makkelijk met een zilverpoetsdoek kan verwijderen. Voor een legering met alleen lood, weegt het frame te licht. Een legering met weinig koper zou kunnen, maar omdat het tingehalte dan hoog moet zijn om de zilver(grijze) kleur te behouden, zou ik een ambachtstempel of keurmerk verwachten en die heb ik (nog) niet kunnen ontdekken.

Maar eerlijk gezegd maakt het me weinig uit, ik ben blij met deze vondst! 😀

Ik heb ook werkelijk geen idee hoe oud het is…. ziet er wel Art Nouveau-achtig uit. Eén ding is zeker en belangrijk voor mij, het frame past perfect in de stijl waar ik zo graag in werk.

De binnenkant van het dekseltje heeft een spiegeltje.
Leuk hè….? Spiegeltje zelf  is ook helemaal goed in tact. Ja… het is wat vuil, maar dat komt wel goed.

Hier heb ik een fotootje gemaakt van de binnenkant van de rand waar je nog duidelijk resten ziet van het oude garen en textiel van wat ooit eerder een tasje was…

 

Nu nog goed schoon zien te maken…… en dan kan ik eindelijk een keer een tas in bolvorm gaan maken op een manier zoals ik al jaren in mijn hoofd heb zitten. Zal nog wel even duren voordat ik eraan kan en zal beginnen, want ik heb hier inmiddels 4 projecten liggen waar ik aan begonnen ben en eerst af wil maken.

Enne…. mocht iemand de gouden tip heb hebben waar ik meer van dit soort frames kan kopen, nieuw of gebruikt, dan zijn deze altijd welkom!
Ook suggesties om op te zoeken/googlen, want ik heb werkelijk geen idee hoe zo’n frame nu wordt genoemd, niet in het Nederlands en ook niet in het Engels. Suggesties daarover zijn dus ook van harte welkom! 😀