Tags

, , , , , , ,

Geef je Handgemaakte Sieraden een Subtiel Sprankelend Effect!

how to Strassketting om een cabochon 8

Het geeft soms net dat extra’s aan je kralenwerk… Strassjes!

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je deze strass netjes vastzet en verwerkt in je kralenwerk.

Zo moeilijk is het niet als je de foefjes kent 😀

Wat heb je nodig?
Draad en naald
Lijm, een prikkertje en wat geduld 😉

how to Strassketting om een cabochon 2

Leg de strass klaar op je werkje.
Dan kun je beginnen om de strass punt voor punt licht te fixeren met een heel klein beetje lijm voordat we de strass met naald en draad goed vast gaan zetten.

Als je met kleine strassjes werkt zoals hier op de foto – deze zijn 2x2mm. – neem je een klein beetje lijm op een prikker en smeer je dit zo minimaal mogelijk tegen de seed beads en een beetje op het suède.

how to Strassketting om een cabochon 3

Leg de strass zo snel mogelijk op zijn plaats en trek de strass zachtjes uit en vorm de strass om de cabochon. Druk de strass aan op de plaats waar de lijm zit.

Als je met grotere strass werkt – bijvoorbeeld 4 mm. – kun je wat lijm op de onderkant van het kastje smeren i.p.v. op je werk.

Gebruik in beide gevallen niet te veel, want we willen natuurlijk geen lijm zien!

how to Strassketting om een cabochon 5

Zet de strass op deze manier vast op een aantal punten en werk punt voor punt af. Neem de tijd om elke lijmverbinding eventjes te laten drogen om een net resultaat te krijgen.

how to Strassketting om een cabochon 4

Ik heb er nu voor gekozen om de uiteinden van de strassketting als ‘fringes’ te gebruiken en knip ze pas op maat als ik helemaal rond ben.
Als je alleen rond je cab wilt gaan, meet je de maat uit als je de strassjes voor de helft of 2/3 op een aantal punten vast hebt gezet.

how to Strassketting om een cabochon 6

Als je strassjes dan op zijn plaats liggen en de lijm zover gedroogd is dat de strassjes niet verschuiven, zetten we de strassketting vast met draad.
De strassjes zijn met elkaar verbonden d.m.v. een plat metalen verbindingsstukje waar we eenvoudig een draad overheen zetten.

Bij de kleinere strassjes zet je een draadje over het verbindingsstukje om de 2-3 strassjes, bij de grotere strass kun je het beste een draad over elke verbinding zetten.

how to Strassketting om een cabochon 7

Op deze manier kun je natuurlijk ook over de hele lengte van je armband strassketting draperen tussen en langs je kralen, cabjes en ornamentjes 😀

Succes en Happy Beading! 😀