Tags

Eindelijk! Mijn vierkant is af! 😀 en inmiddels onderweg naar Australië waar nog 15 vierkantjes zullen arriveren om er uiteindelijk een groot quilt van te maken die geveild gaat worden in Amerika tijdens de B&B show voor het goede doel!

( Zo…. dat was nog eens een zin! 😆 )

zee-egeltjes ©2012-2013  Mirlady® - Miranda Groenendaal 2

zee-egeltjes ©2012-2013  Mirlady® - Miranda Groenendaal 1

Eind januari moeten alle vierkantjes af en aangekomen zijn. En dan is het afwachten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien natuurlijk. Nog langer moeten we wachten op de reacties als het de veiling opgaat, als ik die al te weten kom. Het plezier zal er niet minder om zijn.
Het afgelopen jaar – realiseerde ik mij onlangs –  heb ik toch heel wat afgekraald voor goede doelen en dat geeft toch een lekker gevoel. Lekker met je hobby bezig zijn en ondertussen daarmee nog een ander kunnen helpen ook. Niet verkeerd, dacht ik zo 😀

terug naar de zee-egeltjes…. de reacties hierop waren enthousiast! Zo enthousiast dat ik vraag kreeg naar de egeltjes.

Maar het is moeilijk om aan dit soort egeltjes te komen. De egeltjes komen namelijk voor in koraalriffen en die zijn beschermd of ze leven honderden meters diep in zee.

Wat aanspoelt wordt opgeraapt en door sommige verkocht.
Dan is het al een hele kunst om deze egeltjes heelhuids thuisbezorgt te krijgen en dan is het nog een kunst om ze verder te bewerken, heel te houden en sterker te maken.

Tijdens het bewerken zijn er dan ook best een aantal gesneuveld…. helaas, maar deze egeltjes waren dus niet geschikt voor mijn doel.

Zee-egeltjes ©2012-2013 Mirlady® - Miranda Groenendaal

Zee-egeltjes ©2012-2013 Mirlady® - Miranda Groenendaal

Zee-egeltjes ©2012-2013 Mirlady® - Miranda Groenendaal

Zee-egeltjes ©2012-2013 Mirlady® - Miranda Groenendaal

Happy Beading en tot gauw! 😀

Advertisements