Tags

We zijn weer terug in het huis. Onderweg hebben we gelijk voor een aantal dagen boodschappen gedaan bij de Walmart 😀

Ook in Amerika boodschappen doen, vind ik persoonlijk ook al een hele beleving. Ten eerste zijn de winkels daar enorm groot en kan ik met bewondering uren kijken naar het aanbod wat ze daar in de supermarkten verkopen.
Een pak melk van 5 liter….., popcorn die wij in NL alleen als zout of zout kennen, liggen daar in tig verschillende smaken met verschillende soorten kruiden, kaas etc. etc.  Het aanbod in groente en fruit… stukjes appel met daarbij bakjes caramelsaus om je appeltje in te dippen, stukjes appel met pindakaas en nog veel meer. De diepvriesmaaltijden kennen 2 afdelingen… namelijk de diepvriesmaaltijden en ‘healty food’ maaltijden.
Potten chocopasta en pindakaas zo groot dat die hier niet tussen de planken in de kast passen en limonade koop je per gallon.

We hebben ons nog scheel gezocht naar (plantaardige) bak- braad boter of vet, maar dat kennen ze niet in Amerika. Daar bakken en braden ze in gezouten roomboter en smeren ze ook op brood. Nou, dan bakken we nu toch op de Amerikaanse manier? Geen probleem! Vinden we juist leuk!

Zo wilden we ook juist heel veel dingen uitproberen die we hier niet hebben of niet kennen. Zo besloten we dan ook om een pak ‘poef-voer’ te kopen voor vanavond. Je weet….. een klein doosje met gedroogde ingrediënten, je doet er 3 liter kokend water bij en je hebt een grote pan met eten op tafel staan! Hahaahahaha 😀
Om toch onze vitamientjes binnen te krijgen en voor alle zekerheid – mocht het totaal niet smaken – verse sla met veel soorten rauwkost erbij.

Maar het smaakte ons allen verrukkelijk!
En we waren gauw klaar…. want we moesten natuurlijk naar de workshop 😉

Na lekker gekeuteld te hebben in en om het huis en vooral in de keuken, was het tijd om te vertrekken.
We hadden gekozen voor de workshop Metal Easy van Gwen Youngblood. Een makkelijke en ‘kortdurende’ workshop van 3 uur. Bewust gedaan, omdat workshops volgen eigenlijk niks voor mij is en een langere en moeilijkere workshop veel energie zou vergen, al was het alleen al om de omschakeling van de taal.

Aangekomen in de klas, werd ik tot mijn grote verrassing direct begroet en aangesproken met mijn naam!
Huh? Hoe weet ze nou wie ik ben???
Van Facebook! Hahahahahaa…. en dat Gwen me herkende, want mijn haar zat nog steeds in een vliegtuigkapsel, omdat ik nog geen tijd had gehad de krullen er in te slaan en die deels ‘op zolder’ te parkeren 😉

Het ijs was dus snel gebroken en voelde me snel op mijn gemak…. klas was niet zo groot en de Amerikaanse dames waren allemaal even aardig en natuurlijk heel erg nieuwsgierig waar wij vandaan kwamen.

In de klas zag ik een heel bekend gezicht…..

Ja hoor….. dat is ze…. links, achter die mevrouw die daar staat, zit Diane Fitzgerald! Auteur van o.a. Shaped Beadwork.

Hmmmm….. wat zal ik doen? Haar aanspreken…..??? Neej… misschien vindt ze dat wel vervelend. Ze zal vast herkend worden door de halve kralenwereld die hier nu aanwezig is …. en ze wil vast ook rustig haar workshop volgen….

Maar even later word ik aangesproken…. door Diane! :mrgreen:

We babbelen zomaar wat over ‘koetjes en kalfjes’, de workshop en haar (nieuwe) boek(en).

Natuurlijk naderhand ook nog even samen op de foto met de werkstukjes die we hebben gemaakt 😀

Natuurlijk ook nog even gezellig met Gwen zelf gekletst en ter afsluiting van deze leuke en gezellige workshop, een fotootje!

èheh…. wat een leuke en gezellige dag was dit! Echt heel erg leuk!
Gwen die mij gelijk herkende en uitbundig begroette met een ‘hug’, Diane Fitzgerald in’t echie gezien en leuk mee staan babbelen, een lekker Amerikaans maal op en mezelf op een leuke manier staan te verbazen over de grootte van de verpakkingen in de Walmart.
Ook deze dag kan niet meer stuk! 😀