Tags

, , , , , , , , , , , ,

Vintage Swarovski Cabochons

Gisteren kreeg ik ze binnen hoor…. mijn Vintage Swarovski Cabochons! 🙂
Ik was op zoek naar “opvulling” , zoals een rivoli of cab, voor het ‘Hutje op de Hei Project’ toen ik tegen deze beauties aanliep.

Zoals ik al had verwacht, is het dit een hele goede keuze geweest…. ze passen namelijk perfect bij de stenen die we in dit project gaan gebruiken.

Ik had geloof ik al verteld dat ik erg hebberig was geworden en uit voorzorg maar de hele fabrieksverpakking heb opgekocht…

….. en zonder spijt!

Kijk… sommige mensen willen het maar niet begrijpen waarom je soms van iets heel veel moet kopen als dat kan. Deze neutrale cabjes die bijna overal bijpassen wat ik mooi vind en niet meer in productie zijn, zijn een heel mooi voorbeeld van ‘pakken wat je pakken kan!’.
Voor de mensen – zoals echtgenoten, vrienden en familie –  die dit niet snappen, heb ik hier overtuigend bewijs en beeldmateriaal waaruit zal blijken dat het voor een hobbyïst soms gewoon ‘n noodzakelijk kwaad is om even flink de knip te kunnen trekken ( of te laten trekken ) :mrgreen:

Ik vind deze cabjes wel zo mooi en zo neutraal van kleur en maat, dat ik uit voorzorg meer kocht dan ik nodig had… en ik ben er nog niet eens mee aan het werk gegaan en ik kom er nu al tekort!

Toen ik gisteren het doosje openmaakte, had ik gelijk zoiets van: “ohhhh… ze passen ook goed bij ‘dit en dit’ en ze staan mooi bij ‘zus en zo’ en passen perfect bij ‘dat’….”
Ik heb er foto’s van gemaakt…. met de materialen die ik hier een beetje om me heen heb liggen… vooral materialen en kleuren die ik veel gebruik. Als ik mijn dozen open ga trekken en ga matchen, dan kan ik nog wel een hele pagina met voorbeeldfoto’s plaatsen, maar ik vind deze voor de hand liggende voorbeelden al genoeg!

Ze passen perfect bij de Seraphinite cabochon…

Bij de meeste lintjes en kantjes die ik veel gebruik en zijn goed te combineren bij bijzondere of moeilijke kleuren kralen, cabs of rivoli’s.

Ze matchen perfect bij de zijden roosjes die ik veel en vaak gebruik…

….. en zelfs nog beter bij de echte roosjes die ik verwerk in mijn sieraden.

Bij de vlindervleugelcabochons van echte vlindervleugels… en ohw… wat zullen ze straks perfect matchen bij de Steampunk vlindervleugelcabochons!

Ze matchen bij vrijwel alle kleuren seedbeads die voor mij basiskleuren zijn en ik heel veel gebruik!

Ze matchen bij parels….

Bij dure/luxe edelstenen zoals hier op de foto Tundura Safieren in microfacet geslepen.

Ze doen het goed bij allerlei jaspersoorten, zoals hier de sea sediment, maar wat te denken van Variscite 😉

Dit is Hessionite granaat ( amberkleurig), maar ik heb de cabjes ook naast de rode en groene granaat gehad… Om te kwijlen zo mooi!

Perfect bij natuurlijke materialen zoals schelpjes, maar bijvoorbeeld ook hout!

Dit zijn reuzenparels in een oud roze of antiek roze kleur. Perfect bij allerlei andere ‘antieke’ kleuren, maar ook geschikt bij grillige en/of onregelmatige vormen.

En als laatste voorbeeld op de foto, perfect bij allerlei metalen in warme kleuren zoals koper, brons, Vintaj, goud en brass….

Maar jullie zien het…. een hele verpakking gekocht en nog moet ik straks gaan nadenken en een keuze gaan maken bij welke materialen en projecten ik ze daadwerkelijk ga gebruiken! 😉

Zoals ik al zei, geen overbodige luxe om veel te kopen, want ik kom nu al tekort! 😆

Maar ondanks dat, zal ik toch wat setjes toevoegen bij de (Steampunk) vlindervleugelpakketjes die ik binnenkort ga maken… Ja, ik ben er nog niet aan begonnen en dat komt omdat ik er nog niet aan kan beginnen, maar zodra er zich een kans voordoet, ga ik direct aan de slag! 😀

Happy beading en tot gauw!