Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Eindelijk dan…. kom ik uit de kast met mijn geheimzinnig gedoe over een project waar ik nog steeds mee bezig ben. Ja, nog steeds, want ik heb nog lang niet klaar wat ik wil maken en ook niet alle voorbeeldjes die ik graag klaar had willen hebben, maar omdat het daardoor te lang zou gaan duren voordat ik jullie wat kon laten zien, heb ik het voor nu gelaten en doen we het gewoon met de voorbeeldjes die ik tot nu heb.

Maar waar ben ik nou zo druk mee geweest de afgelopen weken….?

In dit blogbericht -geplaatst eind mei- krijgen jullie een kijkje in mijn hoofd en vertel ik 0.a. hoe het in mijn hoofd eraan toegaat en hoe inspiratie tot stand komt. Op een zeker ogenblik schrijf ik daar ergens “Poef! Inspiratie…”
Nou… hier het bewijs dat het ook zo werkt, want op datzelfde moment bedacht ik wat ik jullie nu laat zien….

Sieraden en cabochons gemaakt van echte vlindervleugels

Inmiddels is er wat tijd overheen gegaan, want echte vlindervleugels koop je niet op elke hoek van een straat en toen ik er eenmaal had, moest ik natuurlijk ook eerst wat experimenteren.
Ik heb -zoals ik de vleugels nu heb verwerkt – het nog niet eerder gezien en ik heb er ook niks op Google over kunnen vinden. Geen idee hoe uniek het idee en de verwerking is, ik weet alleen dat ik het nog niet eerder gezien heb en zeker niet onder de sieradenmakers hier in Nederland.

Maar nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig….?

Okee…. hier komen de eerste foto’s….
Ik heb een hanger gemaakt van een setje vlindercabjes. Ik twijfelde wat ik ervan zou maken…. een boekenlegger of een haarspeld…. of toch gewoon een mooie hanger voor tussen kettingmateriaal?
Ik heb gekozen voor een boekenlegger en die is inmiddels al cadeau gedaan 😀

Natuurlijk heb ik ook een armband gemaakt waar ik inmiddels al heel veel complimenten over heb gekregen. En in tegenstelling wat jullie van mij gewend zijn, is deze armband niet helemaal volgepropt met van alles en nog wat. Enkel de vleugels…. die verdienen om gezien te worden en op te vallen… Meer heeft zo’n armband niet nodig.
Kijk zelf maar…

De laatste 2 weken werk ik in aan collier gemaakt van kant en in het midden een vlinder die nog eens keer apart op een laag kant is gezet.
De eerste opzet ziet er zo uit:

Vanmiddag, toen ik deze foto’s maakte, was ik nog maar zo ver;

Het vlot dus niet zo erg, maar goed…. we weten het, ik ben niet erg productief en het afwerken en omzomen van het kant op kant en het uitknippen van de stiff stuff dat onder de lagen kant zit, is dan ook veel werk en een precies werk.

Maar ik heb nog hele leuke ideeën om haarspelden te maken en een simpele vlinderketting met een vlinder tussen kettingmateriaal en als ik tegen die tijd nog niet uitgekeken ben op de vlinders, heb ik ook nog een groots project in mijn koppie zitten, maar mogelijk dat ik tussendoor toch wel weet even wat anders wil maken.

Dat was dus mijn mystery verhaal en vlinderavontuur…. Gaan we nu over naar de pakketjes!  

NB. Ik heb geen pakketjes meer ter overname!

Ik heb een aantal pakketjes, groot en klein in allerlei prijsklassen staan ter overname. Ook heb ik een aantal losse vlindercabochonsetjes in het aanbod. 
De pakketjes zijn verschrikkelijk mooi en eigenlijk wil ik het grootste deel gewoon lekker zelf houden, maar dat wordt dan wel een beetje erg veel van het goede voor mij alleen… dus ik zal er dan toch maar afstand van moeten nemen…

Gelukkig heb ik dan de foto’s nog… Kan ik daar later altijd nog naar terug kijken.

Hier  het aanbod van pakketjes:

De armbandpakketjes hebben allemaal 2  lapjes stiff stuff, zodat er van elk aangeboden pakket een “open’ armband gemaakt kan worden, waardoor de vleugels goed tot hun recht kunnen komen.
Het mooiste resultaat bereik je door te borduren op 2 lagen: 1 laag stiff stuff en 1 laagje suede. Dus elk pakket heeft ook een reep stuff stuff in de juiste maat in het pakket zitten.

Harde kernen zijn los verkrijgbaar. Niet iedereen wil een harde kern in de armband en het maakt de verzending ook een stuk duurder, omdat de kernen niet door de brievenbus passen en het daarom pakketpost wordt. De keuze laat ik aan de koper zelf.

De pakketjes voor de hangers – waar je trouwens ook een leuke haarspeld of boekenlegger van klan maken, hebben allemaal maar 1 lapje suede, omdat je het toch niet ziet is het ook niet nodig om direct op het suede te werken en dat maakt het pakket ook niet onnodig duurder.

Nou…. het was een heel verhaal en het is een grote blogpost geworden…. wel lekker veel foto’s 😆
Als er nog vragen zijn, dan hoor ik ze wel. Happy Beading en ondanks het slechte weer, maak er een fijn weekend van! 😀