Tags

, ,

 

Als sieradenmaakster hoor je er regelmatig van: Allergie voor metalen. Veel mensen met een metaalallergie reageren wel goed op goud. Maar goud is duur en iemand met zo’n allergie zal dan ook niet gauw bij een nieuwe outfit een nieuw sieraad (kunnen) kopen. 

Ik had er al een paar keer iets over gelezen dat mensen met zo’n allergie positief reageren op gold filled sieraden. Gold filled, een laag goud over een basismateriaal – meestal koper – die vele malen dikker is dan verguld en in Amerika een standaard is die wij hier in Europa niet kennen. Een laag, zo dik, dat men beweerd dat deze een mensenleven mooi blijft bij normaal gebruik. Goedkoper dan massief gouden sieraden, wel wat duurder dan zilveren sieraden.

Ik heb de proef op de som genomen 😉
Mijn moeder heeft in haar kennissenkring iemand die alleen goud kan verdragen. Ik heb haar gevraagd of zij voor mij een ketting wilde testen die ik gemaakt heb van Gold Filled materialen van Amerikaanse makelij.
Ondanks dat de kans er in zou kunnen zitten dat ze jeukende uitslag en irritaties zou krijgen, wilde ze graag meewerken.

We hadden afgesproken dat ze de ketting dag en nacht om zou houden en met mij contact op zou nemen zodra de ketting irritaties zou gaan geven.

14 Dagen later kreeg ik een mail…. Ze droeg de ketting nog steeds met veel plezier en had nergens last van! 😀
Ze zou de ketting om houden en mocht er na verloop van tijd toch nog huidirritaties ontstaan, zou ze mij mailen. Maar ze verwachtte van niet, want met andere metalen geeft haar huid binnen 24 uur al een reactie.

Inmiddels zijn we ruim 2 maanden verder na het mailcontact en het gaat nog steeds goed!

Natuurlijk is ieder mens anders, maar mensen met een metaalallergie die wel goud kunnen verdragen, kunnen (hoogstwaarschijnlijk) ook de 14K 1/20 Gold Filled sieraden verdragen!

Succes!

Advertisements