Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pakketjes maken vind ik leuk…. kleuren uitzoeken en bij elkaar zoeken…. Heerlijk! Tot vreugde van kind en manlief die mij er inmiddels van beschuldigen dat ik de huiskamer terroriseer met kralen en toebehoren, ben ik klaar met het maken van de pakketjes…. Nu mag ik alle rommel op gaan ruimen….

Dat is dan altijd wel het nadeel…. ik trek alle kralenbakken open en zet alles ‘overzichtelijk’ in de woonkamer neer zodat ik op mijn gemak alles bij elkaar kan zoeken…. En als ik dan alles bij elkaar gezocht heb en voorbeeldjes gemaakt heb, lijkt het wel of er een ontploffing heeft plaatsgevonden…

Maar…. al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn! Leuke DIY ringpakketjes voor de liefhebbers! 😀  Makkelijke pakketjes om mee te nemen, leuk om te geven als pakketje of als de ring klaar is of om gewoon lekker zelf te houden natuurlijk 😉  Alle materialen voor 1 ring zitten handig samen in een doosje en in elk doosje zit een visitekaartje waar achterop al een mal is getekend voor de mini-cuff.

Om het makkelijk te maken,  heb ik voor deze ringen ook nog een tutorial geschreven die je hier kan downloaden in PDF formaat:
Free Tutorial Beadwork Ring 
Het is eigenlijk een mini-variant van de cuff tutorial die ik al eerder maakte. Wat ik hier wel extra in heb meegenomen is een duidelijke beschrijving hoe je nu dit soort beadwork netjes afwerkt met opstaande kraaltjes langs de rand. De tutorial is voorzien van vele foto’s en ook de voorbeeldjes van de andere ringen die ik heb gemaakt….

Ringen….? Ja…. het is inmiddels duidelijk waar de sneakpreview over ging….  Ik was een ring aan het maken!  :mrgreen:

 

 

 Iedereen die het goed had, heeft een kans in de verloting! Ik had gezegd dat het pakketje voor de verloting gelijkwaardig zou zijn aan het object van de sneak-foto, maar toch anders, zodat de winnaar die ook een pakketje wil overnemen, met zekerheid een ander pakketje zal winnen.

Het te verloten pakketje is, net zoals de bovenstaande ring, samengesteld uit een stukje Ultra Suède, een stukje luxe kant en satijnen roosjes. In plaats van de mooie roze gemarmerde Tsjechische facetkralen, zijn er in het te winnen pakketje groene facetten en mini drops toegevoegd.

Persoonlijk vind ik het dit een hele mooie combi!
Maar ook de roze vind ik erg mooi…. staat prachtig op een gebruinde huid!

En daarom heb ik bij deze ring een armbandpakket gemaakt

 

Het pakket bestaat uit een stuk stiff stuff, 2 stukken Ultra Suède, een ruim stuk zeer luxe kant, 14K Gold Filled bugle beads,  14K GF 2mm beads en een 14K GF sterke magneetsluiting. Erg luxe dus! en blijft mooi! Dit aangevuld met dezelfde materialen als in het ringpakketje zoals de 15/0 seedbeads, facetkraaltjes en satijnenroosjes. En natuurlijk kon ik het niet laten om er een snoertje parels bij te doen en wat extra parelkleurige seedbeads 11/0.

Van dit pakketje is er maar 1!

Net zoals de ringpakketjes, komen alle materialen uit mijn eigen voorraad en die is natuurlijk ook beperkt.
Ik heb vanuit mijn eigen voorraden ook nog de volgende pakketjes kunnen samenstellen ter overname:

Een ring met een ovale steen van paarse Jade

Wat bijzonder is aan deze variant zijn de hele kleine kraaltjes langs de binnenste rand op de steen en de picootjes op de afwerking die langs de steen loopt. Dit zijn antiek metalen kraaltjes uit Frankrijk en dateren uit 1880-1890 en maken dat de ring een tikkeltje ‘vintage’ oogt.
Omdat deze kraaltjes erg kostbaar zijn en ze niet persé noodzakelijk zijn om dit ontwerpje te kunnen voltooien, kun je deze kraaltjes als optie en tegen de meerprijs erbij bestellen. Ze zullen dan extra worden geleverd in een miniatuurflesje met schroefdopje.

 

Een ring met Blue Lace Agaat en babypareltjes 1½-2mm

Wat deze ring bijzonder maakt, zijn de babypareltjes die ik in de lucitebloempjes heb gebruikt en als picootjes op de buitenste rand gezet. Door de kleurtjes kan hij heel goed casual gedragen worden. Enne… ik vind hem ook wel een ietwat Delfstblauwe uitstraling hebben.

 

Een hoge ring met roze facet  Jade en Swarovski

 

Deze ring heb ik gebruikt om mijn tutorial te maken…. ik vind het net een lente-tuintje….
Als je het gebruik van de bugle beads niet leuk vind, in het pakketje zitten voldoende drops om deze plek mee op te vullen 😀

En dan de laatste die ik tot nu toe gemaakt heb… Het is een hele luxe, want daar zijn 14K vergulde en Gold Filled kraaltjes in gebruikt

Ring met groene Granaat

Ik vind het werkelijk een prachtige combinatie met deze koraalkleurige lucite bloempjes en de copperlined facetjes, die door het groene glas zowel het goudaccent als koper( koraal ) accent laten terugkomen… hij staat erg deftig!

 

En om het dan helemaal compleet te kunnen maken, heb ik ook nog enkele doosjes gevuld met een klein tubetje geschikte lijm, 2 naalden en 3 x een stuk Fireline. Samen genoeg om tenminste 3 ringen te kunnen maken.

Met dit aanvullende pakketje heb je alleen nog een pen/potlood nodig en een schaartje!

Dan nog wat informatie over de verloting:
Voor elk besteld pakketje – besteld voor maandag 23 mei – komt je naam een keertje extra in “de hoge hoed”.
Winnaar wordt maandag of dinsdag bekend gemaakt!

Succes! 😀 & Happy Beading