Tags

, , , , , , , , ,

Nog meer pauwenveren en Swarovski Bronze

Momenteel werk ik aan 4 projecten en 1 project ga ik niet afmaken… Dat is een notitieboekje met een kaftje in peyote waarvan ik het patroon en de werkwijze als tutorial/patroon wilde plaatsen op mijn blog en rijgpatronen.nl. Bij toeval kwam ik onlangs iets dergelijks (al) tegen op internet en daarom maak ik het niet af en werk het verder niet uit.

Maar voor een heel ander project waar ik ondertussen ook aan begonnen was, had ik eenvoudige Swarovski Crystal AB’s nodig.
Tja, als je een koopstop inlast, dan geraak je natuurlijk door de voorraad basismaterialen heen….

De aanschaf van de Crystal Swarovski’s zijn dan ook niet in overtreding met mijn koopstop, maar ik kon het toch niet laten om de nieuwste kleur, tevens een favoriete kleur van mij die nu in kristal is uitgebracht, mee te bestellen.

Swarovski Bronze

Vanmiddag belde de postbode aan… mijn pakje met de Swarovski’s… Gelijk uitpakken natuurlijk en ik zag direct een match met de het pauwenveren-project waar ik ook mee bezig ben.

Het is nog niet zeker of ik ze ook in dit project erbij ga gebruiken, maar ze staan er zeker goed bij!
Ik heb inmiddels te veel materialen die mooi combineren, zoals nog andere pauwenveren die ik nog niet had laten zien…. Deze zijn lichter van kleur en combineren zo verschrikkelijk mooi met de donkere veren en het kant, dat ik besloten heb om een combinatie van deze 2 soorten te gaan verwerken in het collier.

Omdat ik toch aan het fotograferen was, heb ik gelijk close-upjes gemaakt van de pauwenveren, waarin je kan zien dat deze, ondanks de behandeling die ze hebben ondergaan, hun metallic-achtige glans niet hebben verloren.
Ik sprak daar over in mijn vorige blogpost, maar ik heb het nu ook op de foto gezet ( voor zover dat te fotograferen is ).

Klik even op de foto voor een vergroting.

 

Het is jammer dat de foto’s maar een fractie van hun werkelijke schoonheid weergeven, maar het is niet anders…

Het project met de pauwenveren vordert gestaag en ik ben er nog lang niet. Wel heb ik gisteren het onderdeel met de antieke microbeads maat 24/0 kunnen afronden…. Wat een monnikenwerk was dat zeg! Echt…. ben blij dat dat af is. Niet alleen om het vele werk, maar soms zat ik zo krampachtig te werken omdat ik met kunstlicht de rijggaatjes minder goed zag, dat ik last kreeg van schouders en nek.
Daarop had ik dan ook voor mezelf besloten om dit werkje alleen nog maar overdag te doen, maar overdag heb ik  minder tijd dan in de avonden.

Maar het is nu klaar en kan ik verder aan het volgende onderdeel…. en dat is precies wat ik nu ga doen :mrgreen:
Happy Beading!