Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Héél veel Kant en héél veel Swarovski!

Het is weer even geleden dat ik voor mijn blog geschreven heb… Voor de derde keer achtereen een griep te pakken waardoor ik ook telkens enkele dagen was uitgeschakeld. Volgens mij heb ik nu alle soorten griep gehad… Ben nu nog goed verkouden en ik hoop dat ik daar ook snel vanaf ben. Ben het niet alleen goed zat, maar ik loop nu wel heel erg achter met alle werkzaamheden… Zelfs mijn kralenwerkjes zijn er behoorlijk bij ingeschoten de laatste weken.

Daardoor dus wel een leuk gevulde kralentafel door bestellingen die de afgelopen weken binnen zijn komen druppelen, waarvoor ik eerder nog geen kans heb gezien om ze op de foto te zetten. Het is veel en ik zal daar de komende maanden ook op moeten teren, want ik heb een hele serieuze koopstop ingesteld! Een koopstop met een doel, waar ik later nog wel een keertje op terug kom… 😉

Maar wat heb ik nu op tafel liggen….? Als eerste weer mooie stukken kant, waaronder 2 stroken antiek kant uit Venetië van een hele mooie zware kwaliteit.

Dit was een pittige aankoop, maar precies waar ik al tijden naar zocht…. Ik zou namelijk het liefst aan alle mouwen van mijn truien, vesten en blouses kanten randjes willen hebben, maar helaas…. als het geen mode is, is het niet te koop. Al een lange tijd geleden had ik bedacht om dan maar een soort manchetten te maken van kant die ik los onder allerlei mouwen van kleding kan dragen, daarmee los ik in 1 klap mijn smaak- en voorkeursprobleem op wat betreft mouwen 😛
Voordeel van dit soort afneembare manchetten is ook dat je ze af kan doen als je soep gaat eten….. :mrgreen:  Maar ondanks dat zullen ze toch snel vuil worden en daarom wilde ik ook een mooie zware kwaliteit kant hiervoor hebben, want de kanten manchetten zullen dan toch met regelmaat de wasmachine zien en moeten zien deze te overleven 😉

Tijdens het surfen op internet naar kant, kwam ik toch ook weer een schattig kanten kraagje tegen….

Voor $ 6.00 kon ik deze niet aan mijn neus voorbij laten gaan en ik zag al gelijk een heel lief schattig kanten kettinkje voor me die ik opgewerkt heb met lintjes, strikjes, satijnen roosjes, edelsteentjes en pareltjes….. 
In dezelfde shop ook nog een aantal meters kant met rozen erop gevonden…

Maar ik was eigenlijk op zoek naar een mooie reep kant waar ik een shawl van kan maken… Daarvoor heb ik ook iets heel moois gevonden.

Dit kant is zo verschrikkelijk mooi! Het is vrijwel transparant en opgeborduurd met beige garen en gouddraad. Prachtige kwaliteit en de luxe en klasse straalt ervan af!

 

Ik kwam ook nog een reep kant tegen met daarop kanten bloemen van kant…. Vanaf de foto wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moest denken of vinden…. Ik heb het nu binnen en ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ik ervan moet denken of vinden….
Ik dacht het als basis te gebruiken voor gekraalde bloemen. In het hart van een bloem een met kralen omrandde Rivoli en dat een beetje uitwerken met kralen die dan over de kanten bloem komen te liggen…
Misschien leuk om er een haarspeld of zo mee te maken, maar…. ik weet het nog niet…. Idee is wel leuk, maar ik ben bang dat het er erg goedkoop uit gaat zien met een “Rotterdamse markt” effect… Kitsch …. zangeres zonder naam … Snap je wat ik bedoel? 😆

 

Nah… ik kijk wel…. misschien als ik er inderdaad een Rivoli inzet en wat witte parelmoer kraaltjes gebruik, kan het voor kleine meisjes misschien wel een hele leuke haarspeld of applicatie worden.

Tot zover het kant…. Nu de aankopen die ik aangekocht heb toen mijn koopstop al van kracht was….

Ohhooohh….

Ja…. ik hoor het jullie van achter jullie computerschermen gewoon denken…..
Maarre…. ik zei al, ik loop achter met allerlei werkzaamheden, dus ook met blogberichten en ik heb nog steeds geen kans gehad om te vertellen dat ik een eerste prijs in Amerika heb gewonnen met mijn ontwerp voor een ontwerpwedstrijd :mrgreen:  Daar zat een leuke prijs aan vast waar ik eens even lekker voor kon shoppen. En als je dat dan ook nog eens doet tijdens een leuke aanbieding, dan heb je een tafel vol Swarovski!

Tadááááá!!

Dit is bijna genoeg Swarovski voor 2 nieuwe ontwerpen die ik  in mijn hoofd heb…. ongeveer 2/3 van wat ik nodig heb 😉

Voor de 2 kettingen heb ik meer dan 1000 bicones nodig, meer dan 1000 rounds en ongeveer 500 swarovski bloempjes + natuurlijk nog veel andere materialen…

Koopstop of niet, volgens mij heb ik voorlopig toch wel genoeg materialen om maanden mee vooruit te kunnen en ik denk dat ik daar nu gelijk maar eens aan ga beginnen…. Mijn handen jeuken!

Binnenkort kom ik zeker nog terug op de gewonnen wedstrijd en ander leuks wat er de laatste weken bij ingeschoten is…
Mogen jullie nog één keer kwijlen voordat deze post aan zijn einde komt….

Fijn weekend en tot gauw! 😀