Enkele weken geleden kreeg ik een persoonlijke uitnodiging van een Amerikaanse webshop om mee te doen aan hun ontwerpwedstrijd. Niet eerder van de shop gehoord te hebben, laat staan iets besteld, was ik nieuwsgierig geworden.

Voorwaarden waren duidelijk:  Geen beperkingen of juist verplichtingen op materialen en het ontwerp moet echt van jezelf zijn. Prijzen zijn een waardebon van $ 200,- en $ 100,-  te besteden in hun shop!
Klinkt interressant…. waardebon is nooit weg natuurlijk en aangezien ik mijn sieraden niet voor verkoop promoot, altijd wel lekker als je je inkopen op zo’n manier kan ‘sponseren’…. houdt de hobby nog enigzins betaalbaar 😉

Ik koos voor dit ontwerp om in te sturen:

Mijn laatste trots, waar een deskundig oog zou zeker 1 van de twee technieken in zal ontdekken die ik zelf uitgedacht heb en niet op internet heb terug kunnen vinden, dus mogelijk spreken we hier van een hele nieuwe techniek… een goede kanshebber dus!

Nadat het ontwerp al op de mail was gegaan, las ik nog even vluchtig de “losse aanhangsels” van het reglement door en vluchtig las ik dat het publiek kon stemmen en de jury uiteindelijk de winnaars koos.
Nu ben ik al geen voorstander van een publieke jury, omdat een publieke jury in 90% van de gevallen partijdig is en allerminst deskundig, kreeg ik toch wel een wrang gevoel toen ik enkele dagen geleden een mail kreeg die begon met het volgende aangehaalde citaat;

 

“Greetings,

Thanks for entering our Beading Contest. The voting has begun and it’s time to ask all your friends to vote for your design so you will be one of the 5 finalists. Ask them for your vote and remind them that all voters will receive a coupon for 10% off any single order at abeadstore.com

……..”

😐
Ohw….
Het gaat er in deze wedstrijd dus niet om wat je kan, maar hoeveel vrienden je hebt? 🙄

Tsssssk …. 
*bromt ondertussen in mezelf dat ik beter had moeten lezen en dom en toch nog te naïef was om deze publiciteitstunt niet gelijk door te hebben…*
Hmmm…. jammer dat ik ze nu wel toestemming heb gegeven mijn ontwerp voor allerlei promotiedoeleinden te gebruiken ….

Niks meer aan te doen, maar ik ga niemand oproepen om te stemmen… als ik win, wil ik winnen omdat ik de beste ben en niet om wie ik ken!
Het gezegde ”Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent!” gaat hier wel heel letterlijk op. Dus ik distantieer mij hier verder van.
Mocht er iemand zijn die dit toch wil volgen, korting wil opstrijken, willen weten aan welke wedstrijd je niet mee moet doen of juist wel ( ja… dat kan ook natuurlijk ), dan kan dat via deze link die ik van hun heb doorgekregen.

En ik… ik zal mijzelf bij een volgende keer ervan verwittigen dat ik meedoe aan een wedstrijd waar het gaat om je ontwerp en je kunnen, beoordeeld door een deskundige jury!

Advertisements