Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beaded Beads gemaakt van zoetwaterparels

Vandaag is vast en zeker weer een gezellige dag! 4 Vriendinnen komen de hele dag op bezoek! En voor elk van deze vriendinnen heb ik een beaded bead hanger gemaakt die aan een sterling zilveren ketting komt te hangen. De kettinkjes zelf zijn nog niet bevestigd aan de hangers, omdat ik deze, direct nadat de meiden ze hebben uitgepakt, op de gewenste maat maak.

Omdat we een groepje zijn van 5, wilde ik iets voor ze maken wat eenheid zou uitstralen, maar toch allemaal even iets anders en  tegelijkertijd wilde ik ook rekening houden  met hun smaak en niet afwijken van mijn eigen stijl.
Deze combinatie maakte toch wel dat ik hier wat denkwerk aan heb gehad, maar zo ben ik dus op het idee gekomen om beaded beads te maken van zoetwaterparels! Hiervan heb ik er al eerder een aantal laten zien, maar die heb ik eigenlijk pas gemaakt nadat deze 4 beaded bead hangers klaar waren…. 😛

Ik weet dat ze mijn beaded beads mooi vinden, omdat ze eerder al eens erg hebberig werden van een aantal creaties die ik ook had gemaakt om cadeau te doen…. Ze grepen dus mis en had gezegd dat ik voor hun ook nog wel een keer mooie beaded beads zou maken.

Ik hoop dat zij ze net zo geslaagd vinden als ik ze vind…. Ik heb 4 bijna identieke beads gemaakt, alleen de kleuren verschillen.

Nu weet ik dat ze allemaal paars mooi vinden, maar omdat 4 dezelfde beads meer op een massaproductie gaat lijken dan op een persoonlijk cadeau, heb ik maar 1 paarse bead gemaakt en wel voor Capricus! Voor haar bestaat er maar 1 kleur en dat is paars, dus voor haar een paarse bead:

Onderaan is deze bead afgewerkt met amethist, een sterling zilveren bloemkapje gevuld met pareltjes, een mooie grote parel, bergkristal met microfacetten, diversen sterling zilveren kralenkapjes, spacers en headpins met aan het uiteinde een zirconia of zilveren roosje dragen. Hier en daar ook een Swarovski kraal met facetjes van 2mm groot.

Voor Wanda heb ik een lichtblauwe bead met lila/paars accenten gemaakt. Wanda maakt zelf glaskralen en ik heb haar deze combinatie meermaals zien gebruiken en als ik het goed heb, heeft ze voor zichzelf een hanger gemaakt in dezelfde combinatie.
Ik heb een foto ‘gejat’ van Wanda’s blog waar haar werk op staat in deze kleurencombinatie:

 

De beaded bead hanger die ik voor haar gemaakt heb, ziet er zo uit:

Onderaan ook weer de luxe zilveren kapjes en pins, een kraal van blue lace agaat, lichte amethist met facetten, bergkristal met microfacetten en een mooie grote parel.

De bead voor Nicollie …. Nicole maakte vroeger veel sieraden en daarbij gebruikte ze vooral wit-crèmeïge parels en swarovski’s in – ik dacht – voornamelijk  helder crystal, licht blauw en rose… Crystal helder vond ik in combinatie te flets worden, licht blauw had ik al ‘gereserveerd’ voor Wanda. Ik dacht aan oud roze voor Nicole…. Volgens mij werkte ze ook graag met roze quartz! 
Niet helemaal zeker van mijn zaak ook even bij haar op d’r blog gaan zoeken… Jawel! Nicole heeft nog niet zo lang geleden voor zichzelf een armband gemaakt in ongeveer dezelfde kleur:

Voor haar een beaded bead in een oud roze kleur 😀

Ook hier weer voor de onderkant de luxe zilveren onderdelen, de grote parel en bergkristal met microfacetten, aangevuld met een mooie grote kraal van roze quartz en een sterling zilveren stardust kraal.

Voor Corriejanne was ik gelijk zeker van de kleur. Groen! Dat komt altijd terug in haar kleding, materiaalkeuze en sieraden.

Maar ik vind groen persoonlijker mooier staan bij goud of brons. Hmmm…. ik moest dus een combinatie bedenken waardoor het juist perfect zou zijn in combinatie met zilver. Voor haar bead heb ik daarom gekozen voor een olijfgroen aangevuld met een perzikachtig kleurtje:

Voor de onderkant vond ik tussen mijn edelstenen nog gekerfde jade blaadjes en kralen van zonnesteen die er perfect bij passen. Verder ook in deze bead weer de luxe sterling zilveren kapjes, headpins en spacers gebruikt, evenals de bergkristal en mooie grote parel.

De hangers nog even in een leuk doosje doen….

…. dekseltje erop, dichtmaken met een strikje en een leuke versiering op het deksel en klaar is Klara :mrgreen:

 

Naast de ketting met de persoonlijke beaded bead hanger, krijgen ze ook nog een doosje met hele leuke rozen zeepjes.

Je plukt één of twee  rozenblaadjes van een roosje om je handen ermee te wassen. ‘k Vond het erg leuk om erbij te geven. Ze ruiken ook heerlijk en ze zijn ook mooi om als sierzeepje te laten staan.

 

Alles staat inmiddels gezellig ingepakt te wachten op een kastje…

 

De meiden zullen ongeveer over een uurtje hier zijn…. en als ze hier zijn aan gekomen en hun cadeatjes hebben uitgepakt, zal ik deze post posten op mijn blog. Ik hoop dat ze allemaal tevreden zullen zijn…..