Tags

, , , , , , , , ,

Simbircite
(Ammonitic Simbircite)

Als Nederlanders in het buitenland op vakantie zijn, worden zij vaak nageroepen met “Kijken, kijken…. niet kopen!”

Nou… dan ben ik zeker geen ‘echte’ Nederlander…. als ik kijk, koop ik, ondanks dat ik dat helemaal niet wil en eventjes niet meer mocht van mezelf ….. Kon bovenstaands cabochon echt niet weerstaan…. Issie niet mooi? Het is net een sinaasappelschijfje!

Het is amberkleurige Simbircite.
Simbircite….? Wat is dat dan weer…? Ik wist het niet, dus heb ik het even opgezocht. De informatie is minimaal, maar dat zal vast komen omdat dit een steensoort is die nog niet zo lang geleden is ontdekt.

Simbircite wordt  gevonden in Simbirsk -Rusland. Het is pas in 1985 ontdekt en vrij zeldzaam. De steen is ongeveer 80 miljoen jaar oud en is ontstaan door het kristaliseren van mineralen in de lege holtes van grote ammonieten die Calcite, Pyrite, Marl, Chabazite, Quartz en Aragonite vormen.
De kleur kan variëren van citroengeel tot donkerbruin en is melkachtig/semi-transparant.
De steen bevat de versteende resten van het oude leven in de zee, tijdgenoten van de dinosauriërs.

De cabochon die ik nu heb gekocht is 51x29x6mm groot.

Perfect om te omkralen en dan als hanger te gebuiken in een mooie ketting…  Misschien wel in combinatie met Amber…. Dat heb ik nog liggen…. Ik had een tijdje terug al eens een foto gemaakt van een cabochonpakket van Amber:

Mooi in combinatie met Gold Filled kralen en mijn antieke vergulde Mercury beads …. Ja…. een creatie is in mijn hoofd al gemaakt!  😀

Ondanks mijn voorgenomen tijdelijke koopstop, denk ik niet dat ik hier spijt van ga krijgen. Als ik iets bijzonders tegenkomt waar ik gelijk voor val en ik heb het geld, kan ik het beter kopen, want 3 dagen later heb spijt! En dan ben je te laat…. is het weg! En ondanks dat Simbircite zeldzaam, is het niet duur…. en ik kan gelijk laten zien wat ik van mijn verjaardagsgeld heb gekocht….

Goh… ben ik nou toch  excuses aan het zoeken ben voor mijn aankoop? … 🙄  …… Nèh …. :mrgreen: …. Toch…? We laten het maar in het midden, maar ik ga voor de zekerheid ook maar niet meer kijken, snuffelen en surfen op internet ….  😛

 
‘k Ga verder aan mijn project… des te eerder is deze af en kan ik des te eerder aan de slag met de Simbircite. 😉