Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Parels, sterling zilver en Swarovski

De afgelopen dagen zijn er weer wat bestellinkjes komen binnendruppelen. Allemaal spulletjes die ik nodig heb voor projecten waar ik momenteel aan werk en dat zijn er meerdere.

Zo ben ik tussendoor ook bezig met Beaded Beads gemaakt van zoetwaterparels. Zoetwaterparels die ik eigenlijk voor een heel ander project speciaal besteld had en nu dus tekort kom. Daarom wat snoeren bijbesteld en ik kon het niet laten, toen ik tevreden was over mijn Beaded Beads met zoetwaterparels, om ook wat snoertjes in de kleur paars van deze schattige pareltjes mee te bestellen.

Omdat de ‘parelbeads’ allemaal aan een ketting gaan, kwam ik inmiddels ook sterling zilveren rolo chain tekort en was ik door mijn stevige zilveren bails heen. Fijn dat dit binnen is, want er liggen hier inmiddels nog 5 Beaded Beads die afgewerkt moeten worden tot mooie kettingen 🙂

Afgelopen week kreeg ik de Swarovski Rivoli’s binnen die ik speciaal voor een groot project had besteld. Heb er al een paar maal over geschreven op mijn blog, het project waar ik de Pietersite cab en de antieke kleine kraaltjes in verwerk.
Echt veel verder ben ik nog niet gekomen door de Beaded Beads die ik steeds tussendoor heb gemaakt, maar het grote project ziet er inmiddels zo uit:

 

Ik heb hierbij wat rivoli’s in de kleur Montana en dark Topaz gevonden en hele mooie vintage stenen van Swarovki in een tweetal Topazkleuren.

De grote ovale steen is een vintage steen en is net ietsjes lichter van kleur dan de ronde rivoli’s.

En vintage Ceylon Topaz. Dit is geen rivoli, maar – zoals bij de meeste bekend – een grote ‘plaksteen’ (75SS) van 18mm doorsnee. Deze steen heeft veel meer diepte dan een rivoli.

Nog geen idee hoe en waar ik deze in het collier ga verwerken, aangezien de steen een perfecte match heeft met het tweede soort kant wat ik ga gebruiken, maar minder matched met het kant uit Parijs. Ik twijfelde daar al over bij aankoop, maar mocht ik ze niet gebruiken in het huidige project, weet ik zeker dat ik goed kan gebruiken in weer een volgende creatie 😉

Wat ik ook inmiddels al had binnen gekregen voor dit project, waren de 30mm lange vintage buggle beads.

Ik denk dat dit al een aardig leuke match is bij elkaar 😀

Nog even een verzamelplaatje van de belangrijkste ‘ingrediënten’ die ik tot nu toe verzameld heb voor het collier:

 

Omdat de mocca-kleur van het Parijse kant een typische kleur is en moeilijk te matchen is, had ik nog wat Rivoli’s mee besteld met een custom coating in de kleur Peach Cobbler. Ik herkende een perzikroze en koperkleur die perfect kunnen matchen in het project. In het echt zit er teveel van een groene glinstering in, waardoor ze niet goedgekeurd worden voor dit project.

 

Omdat ik ze zo mooi vind en het hier ook om een speciale kleur gaat, heb ik een setje mee besteld van de rivoli’s in de kleur Sun Kissed Plum. Een paarse rivoli met een koperachtige gloed….. ( helaas is de roodoranje kopergloed niet te zien op de foto )

…… en wat matchen die Cobbler Peach en de Plum goed bij elkaar! :mrgreen: Ik denk dat ik deze Rivoli’s bij elkaar in een creatie ga gebruiken! Misschien wel in een armband….

Ja… ik ben weer blij met de geleverde spulletjes… Nu hoop ik dat ik even niks nodig heb, hoewel ik twijfel of ik misschien nog wat soutache band bij moet bestellen…. Maar ik vind het eigenlijk wel weer even welletjes voor de komende weken 😛