Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Het is me gelukt 😀 …. een mooie gelijkmatige beaded bead te maken van zoetwaterparels die niet helemaal mooi rond zijn en allemaal net een fractie afwijken in grootte. Het was een beetje improviseren en aanpassen om uiteindelijk tot onderstaand resultaat te komen, een resultaat waar ik zelf erg tevreden over ben.

Voor de bead heb ik regenboogpeacock pareltjes van zo’n 4-4½ mm gebruikt, Quartz, granaat, heel veel zilveren kraaltjes in verschillende maten, zilveren kralenkapjes, luxe zilveren headpins met als uiteinde een zilveren roosje of zirconia en een hele lange zilveren ketting gemaakt van rolo chain. Ik heb de ketting nog niet gemeten, maar ik denk dat ik zo’n 70-75 cm zilveren ketting heb gebruikt. Geen slotje, want met deze lengte kun je hem zo over je hoofd omhangen.

 

Tip: Omdat ik zoveel zilver heb gebruikt wat natuurlijk aanslaggevoelig is en daarom schoongemaakt moet kunnen worden, heb ik als basis geen houten kraal gebruikt. De hele bead kan dus in een juwelenbadje als de ketting schoongemaakt moet worden, zonder dat het risico bestaat dat dit een houten basiskraal aantast.