Tags

, , , , , , ,

Een kijkje in mijn gedachte….

Een maandje of wat geleden kreeg ik een mailtje van mijn favoriete cabochonshop dat zij nieuwe “collector cabs” hadden toegevoegd.

Altijd opzoek naar bijzondere en mooie dingen, ben ik een kijkje gaan nemen… Ik zag daar toen een hele mooie Pietersite cabochon….  Wow! prachtig! Dat blauw met dat bruin, perfect te combineren met Vintaj, mijn favoriete materiaal om mee te werken!

 

*Twijfel* 🙄  …  *denk* ….. Hmmmm….  Hij is wel erg mooi, maar welke combinatie kan ik hier nou meer bij gebruiken dan Vintaj en ( antiek ) bronze kraaltjes…?


Volgens mij is er een Swarovski-kleur die erg dichtbij komt …. Jawel! gevonden! Montana Blue!

En dan misschien met de antiek-brasskleur parel….

Ja, da’s wel een mooie combi… maar ik wil graag wat meer keuze hebben…. Ohw… wacht eens… Ik heb begin dit jaar van een lief kralenvriendinnetje een snoertje Ioliet  met prachtige microfacetjes gehad…. Volgens mij passen die er ook wel bij…

 

Ja…. dat wordt wel wat…. en dat dan op een stukje kant…. welke zal het worden…. het donkere kant of het lichte kant? Of een combinatie van beiden? Ja, dat is misschien wel een idee….

Of toch op de antieke kanten kraag zoals gepland? 

Hmmm… ik kijk nog wel even en beslis als ik alle materialen bij elkaar heb, dit kan ik nu nog niet met zekerheid beslissen…..

Alleen…… een edelsteen in een bruintint zou er wel goed bij staan… *zucht* … Nee, zo is het plaatje nog niet compleet… Moet echt nog wat bij… Tijgeroog misschien? Dat zit wel in dezelfde structuur als Pietersite… kan wel… Nee, toch maar niet, het is wat te gewoon….
Misschien donkere Topaz? In mooie kleine facetjes? Heb ik volgens mij nog liggen…. Nee, ook niet… te saai…. En die bruintint kan ik ook goed opvangen met Swarovski’s.

Okee… ik hou er even mee op… Stenen terug in het doosje, kant weer netjes opgeborgen en ik kijk later wel… voorlopig nog wat projecten die af moeten, dus ik heb nog tijd om de perfecte combi uit te denken….

Vandaag….

…. tussen die Sinterklaasbedrijven door, als je er dus helemaal niet bewust mee bezig bent en er eigenlijk geen tijd voor hebt, krijg je een ingeving…. “Andalusite” ! Een ingeving die je niet kan onderdrukken en je dwingt achter je computer te gaan zitten op zoek naar die mooie bruin-roze kleur Andalusite….
Dat wordt natuurlijk niet makkelijk…. die lichte kleur is nauwelijks te vinden… *zucht* …. Ik wil weer eens wat… *moppert tegen manlief dat ik weer eens iets zoek wat er niet is en als het er is, je diep in de tas mag.*

Maar ook mijn ‘heerlijk avondje’ is gekomen, want ik heb zojuist een snoer Andalusite in de perfecte kleur kunnen bestellen :mrgreen: , tegen een goede prijs ennn…. op aandringen van manlief! 😉  (  ja… die werd natuurlijk gek van dat gemompel achter de computer:  “zal ik hem kopen…? of toch niet…? wat zal ik nou doen… * zucht* … Ja, ik koop hem… Nee, toch maar niet … Of toch maar wel… mmmm…. Wat zal ik nou doen…? ” 😆  )

Woehoe! 
Dit snoer komt nu mijn kant op….. Is het niet schitterend? Dit maakt het plaatje compleet! Wat zal die Andalusite prachtig staan op het kant…. Ja…. helemaal tevreden…. Dit zal wederom een prachtig stuk gaan worden……