Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Hij is klaar! 😀 Mijn haarspeld gemaakt van vintage kant en antieke seedbeads…. Het was een monnikenwerkje ( bijna een uur bezig om 1 cm te kralen! ), maar dan heb je ook wat!

Ik heb het kant van de haarspeld afgezet met kleine metalen kraaltjes van brons die overeenkomen met maatje 22/0. De bronzen kraaltjes zijn antiek, dateren van 1920 en hun oorpsrong ligt in Frankrijk. Op deze kleine bronze kleine kraaltjes heb ik een kanten werkje gekraald van nog kleinere antieke kraaltjes in maatje 24/0 die hun oorsprong in Italië vinden en meer dan 100 jaar oud zijn.

Onderaan de speld heb ik een kettinkje van Vintaj gemaakt die ik opgesierd heb met een miniatuur parfum flesje  en groene granaatrondellen die ook weer terugkomen in de speld zelf.

Als ik de speld met het mini flesje – wat ik overigens nog moet vullen – zie, dan moet ik er steeds aan denken dat dit 2 eeuwen geleden ook een perfecte methode zou zijn geweest om gif in te verbergen….. Weer eens wat anders dan de welbekende ring.
Hmmm… laat ik de hedendaagse mens maar verder niet op middeleeuwse en barbaarse ideeën brengen….. Stel dat ze dit idee ook ‘jatten’ en ze worden betrapt, dan weet ik zeker dat ze in zo’n geval wel met een vingertje naar mij gaan wijzen en hard roepen “Het was haar idee!!”   

Maar nu even genoeg hierover… verder met de haarspeld ….

Op de speld zelf een nog een leuke toef kant, opgesierd met een bronskleurig schaartje en een fluwelen strik!

Ik heb de speld gisteren zelf ter controle al gedragen en hij zit perfect! Heerlijk lichtgewicht en blijft goed zitten. Geslaagd mini-projectje dat smaakt naar meer….