Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wat hebben we nodig?

Vintaj ornamenten. Voor deze ring heb ik een filigree stamping en een Spray Leaf Stamping gebruikt.
(Vintaj®) wire draad 26 Gauge
Satijnen roosje
Stukje PVC buis 19mm
Hobbylijm
Kniptangetje en rondbektangetje
Eventueel kleine hamer met rubber of plastic dop

We beginnen met het langwerpige filigraan ornament wat we voorzichtig om de PVC buis heen buigen om op deze manier een mooie ronding te vormen. Het is niet noodzakelijk, maar het werkt makkelijker wanneer je de rondingen met behulp van een klein hamertje met kunststof doppen er in kan kloppen.

Als je een ronde ring hebt gevormd, plaatsen we het tweede ornamentje op de ring en wikkelen we dat vast met wire draad op verschillende plaatsen. Stevig aantrekken en als het ornament niet meer (ver)schuift, zit het goed vast. Zorg ervoor dat begin- en uiteinde van de wire draden, uiteindelijk uitkomen in het midden van de ring.

Steek de 2 uiteinden van het wire draad door de onderkant van het satijnen roosje. Zorg ervoor dat deze draden, apart van elkaar en net naast het midden worden doorgestoken. ( Dus 1 draad op 3 uur en 1 draad op 9 uur, gezien vanuit het midden )
Trek de draden door het roosje en controleer of het roosje mooi in het midden van het ornamentje ligt. Is dit niet het geval, dan moet je 1 of beide draden opnieuw insteken op een andere plaats totdat het roosje wel netjes in het midden ligt.

Als je zeker bent dat het roosje,  zonder het telkens te moeten corrigeren netjes in het midden blijft liggen, til je het iets omhoog, plaats enkele dotjes lijm op de onderkant en duw het roosje op het ornament.
Even laten drogen.

Als de lijm droog genoeg is en het roosje niet meer kan verschuiven, pak je de twee wire draden bij elkaar en draai je in elkaar.

Deze draden knip je af op 3mm boven het roosje.

Met een ronbektangetje pak je het kleine stukje in elkaar gedraaid draad en buig het rond naar beneden, het hart van het roosje in. Doe dit ver genoeg en maak het liefst een oogje, zodat er geen scherpe draad meer voelbaar is. Je kan de stof van het roosje naar beneden drukken om het oogje dieper in het hart van het roosje te krijgen.

Als je geen scherpe draden meer voelt, kun je voorzichtig het hart van het roosje wat optrekken en opnieuw draperen om het draad te verbergen. Misschien is het ook nog nodig om het tweede ornament hier en daar iets te buigen om het beter te vormen.

Dan is je ring klaar voor gebruik.

Een paar passende oorbellen maak je erbij door een satijnen roosje en een Vintaj® kralenkapje op een headpin te rijgen, een oogje aan de headpin te draaien en te bevestigen aan een paar Vintaj® oorhaken.
Om te voorkomen dat de headpin door het roosje schiet, heb ik eerst een rocaille op de headpin geregen en netjes ‘verstopt’ in het hart van het roosje.

Succes!