Tags

, ,

Kleine cadeautjes zijn het, deze sleutel- tashangers gemaakt van Beaded Beads. Erg leuk om te maken, te geven en natuurlijk om te krijgen!

Ik kwam op het idee toen een vriendin van mij aan de Beaded Beads bezig was…. Ik heb 8-9 kleine cadeautjes nodig die ik natuurlijk, als ‘creabea’,  zelf wil maken. Een patroon was voor de hand, dus zelf uitvogelen hoeft niet meer… wel zo makkelijk.
Hoewel ik toch het patroon bij de eerste bead al heb aangepast en de basis behoorlijk gepimpt heb om uiteindelijk tot onderstaande resultaten te komen.

Je begint met een (blank) houten kraal van 20mm. Die kun je blank laten of je kan ze verven. Ik heb er zelfs ‘beplakt’ in goudfolie en 24K bladgoud.

Als je kraal droogt, begin je met 4mm (Swarovski) bicones aan het rijgschema om de houten kraal te omkralen. In het patroon worden er 39 bicones gebruikt, maar dat heb ik gelijk aangepast naar 42 bicones.
Als je met 42 bicones werkt, krijg je een even aantal ‘blokken’ in je patroon, waardoor je beter uitkomt als je je kraal wilt gaan opwerken met meer kralen of ander leuks.
Als je besluit om toch met 39 bicones te werken, dan staan de kralen verder uit elkaar, waardoor de ondergrond beter zichtbaar wordt en je geverfde of vergulde basis beter te zien is.
Nadeel is wel dat je direct over de houten kraal moet werken, omdat de kans, dat je je draad te strak aantrekt, aanwezig is en de eerste rand die hebt gemaakt, niet over de kraal past.

Als je het schema hebt gevolgd, dan zul je een kraal als deze klaar hebben:

Dat ziet er al goed uit…. maar wat mij betreft, kan het beter!
Ik ben helemaal fan van de Lucite bloempjes en die heb ik dan ook op alle Beaded Beads als extra’s  gebruikt, samen met Miyuki drops en seedbeads maatje 15/0 waarvan ik hier en daar picootjes heb geregen.

Met een eyepin van zo’n 5cm zet ik aan boven- en onderkant kralenkapjes en Lucite bloemen vast. Aan het bovenste oogje kun je dan een sleutelhanger, grote karabijn- of swivel haak bevestigen.

Aan de onderkant heb ik mini (parfum)flesjes gehangen die ik o.a. gevuld heb met geconcentreerde parfumolie, 24K bladgoud of ander leuks zoals mini bloempjes of elvenparels.
Daarnaast zijn de kleurencombinaties natuurlijk oneindig…

Mosgroen met seedbeads die verguld zijn met gekleurd ( groen en paars) goud.

Zachtroze met bruin en goud.

Koraalrood gecombineerd met zachtroze en goud.

Mosterdgeel met Amethistpaars

Aquablauw gecombineerd met lila en ivoorwit.

Dieppaars gecombineerd met licht Amethist en goud.

 

Natuurlijk doen deze Beaded Beads het ook fantastisch aan een spang, koord of veter.

Het patroon voor de Beaded Beads kun je vinden op het blog van Mu:
http://centperles.canalblog.com/archives/2008/03/07/8233379.html
Zij is de auteur van het patroon en biedt deze gratis aan.
Het patroon is wel in het Frans, maar het schema en de tekeningen zijn zo duidelijk, dat je geen Frans hoeft te kennen om het patroon te kunnen begrijpen.

Succes!