Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Jullie kennen hem vast wel, mijn eerste creatie met echte roosjes en Steampunk parts.

Een kennisje van mij, waar ik al meer sieraden voor heb gemaakt, was er helemaal weg van, maar wil graag een creatie met een werkend horloge er in verwerkt. In dit collier zijn antieke horlogeonderdelen verwerkt en een wijzerplaatje wat niet meer werkt.

 

Daarvoor hield ik mijn ogen al open op internet en zocht naar een replica van een antiek horloge, liefst een zakhorloge. Replica’s van zakhorloges zijn niet moeilijk te vinden, wat het wel moeilijker maakt is het formaat en de kleur. De meeste zakhorloges hebben een doorsnede tussen de 4 en 5cm. Dat is natuurlijk veel te groot voor een sieraad als deze om in te verwerken.
Dan de kleur nog…. zilver(kleurig) en goud(kleurig) zijn geen enkel probleem, maar het is de bedoeling dat ik Vintaj onderdelen ga gebruiken en ik vind het persoonlijk veel mooier als het horloge dan ook een bronskleur zou hebben.

Gisteren ben ik geslaagd en ik heb een geschikt zakhorloge met een doorsnede van nog geen 3 cm en in de kleur brons op de kop kunnen tikken.

Het zal nog wel even duren eer ik aan deze creatie kan gaan beginnen, want eerst zal ik mijn ketting met de duizenden pareltjes afmaken, dan de bijpassende armband die eigenlijk alleen nog afgewerkt hoeft te worden, daarna zijn de Larimar cabochons aan de beurt en dan pas zal ik gaan beginnen aan dit collier met echte roosjes, steampunk parts en een werkend horloge….

Het horloge heeft dus geen haast, maar dat kun je nu ook beter niet hebben met aswolken en stakingen op vliegvelden die voor een enorme vertraging van poststukken zorgen die van ver moeten komen. Tegen de tijd dat ik er aan toe ben om aan dit collier te gaan beginnen, verwacht ik wel dat ik het in huis heb! 😀

En mocht dat niet zo zijn…. na dit collier staan er zeker nog 3 in de wacht om geboren te worden…. Zo kan ik ook niet wachten om te beginnen aan de creatie met de antieke schaar er in verwerkt…. Daarover zal ik binnenkort ook nog wat schrijven en foto’s plaatsen…. Creatie met deze schaar is in mijn hoofd al helemaal, tot in detail uitgewerkt… nu alleen nog maken…