Tags

, , , , , ,

…. oftewel de Aziatische slaapboom.

Afgelopen najaar heb ik mijn kleine kereltje van 3 jaar een kastanje laten poten in de tuin. Trots dat hij was, toen het voorjaar zijn boom opkwam en ging groeien 😀 Maar helaas was het maar voor korte duur toen de buurkindjes een skelter tegen het 20cm hoge Kastanjeboompje parkeerde 😦

Omdat het risico er in zit dat nog een keer zou gebeuren, hadden we besloten een kweek van een boompje in het tuincentrum te kopen dat al wat groter was. Het moest natuurlijk wel een he-le speciale boom worden, dus wij op zoek naar iets bijzonders toen mijn oog viel op de Albizia Julibrissin.

Een loofboom, met varenachtig blad dat verkleurt van groen naar rood/bruinpaarsig blad en met zachtroze pluimachtige ronde bolletjes bloeit…..

Ik vind de boom erg bijzonder en werd er direct door geïnspireerd… De kleuren en de vorm van de bladeren waren in mijn hoofd en in een mum getransformeerd tot een schitterend sieraad. Mijn kleine kereltje vind een boom met paarse bladeren en rose pluisbloemen ook helemaal geweldig, dus staat er sinds vanmiddag bij ons een Summer Chocolate van zo’n 70cm hoog in de tuin!

Dit is hoe het boompje er nu uit ziet…. nog niet veel paars, maar we hopen dat de boom in onze tuin aanslaat en we spoedig kunnen genieten van bladeren die lijken op paarse veren met daar bovenop lichtroze pluizige toefjes.

En nu ik toch bezig ben, gelijk maar even een foto showen van onze Clematis met Lila-kleurige bloemen…. Ook een prachtige bloem die uitnodigt zich te laten vertalen in een creatie….

Zie je wel…. ik heb meer inspiratie dan tijd ….