Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Al 4 maanden werk ik aan hetzelfde project en al 4 maanden schiet het niet op… Is dat niet alleen omdat dit projectje een heel precies en nauwkeurig werkje is, is het wel omdat er continue iets gebeurd of aanwezig is die de voortgang van dit project verstoren….
Ben bang dat ik het niet meer op tijd klaar krijg voor het eigenlijke doel en daarbij begin ik er onderhand ook een keer van te balen….

Het begon met een hanger waar ik echte roosjes in heb verwerkt… Hier zie je de hanger die nog niet af is, maar dan krijg je een idee….

 

Hanger met echte roosjes en babyparels

 

hanger met echte roosjes en babyparels

Daarbij had ik bedacht om de ketting te maken van bloesemtakjes, tussen koperkleurige reuzenparels op een achtergrondje van Wire Lace … en dat 2 x 25cm lang… Ondertussen zitten er in de ketting al zeker zo’n 1500 babypareltjes en ik ben er nog lang niet…. Zonde van zo’n kostbaar zaakje als je er met tegenzin aan werkt….

Maar ja, wat moet je dan….? Ik heb ook geen zin om het uit te gaan halen….
Tja…. dan hakken we de boel toch gewoon in tweeën!

Armband in wording

Ik heb het ketting-gedeelte ingekort om er een armband van te maken. Door de verandering kon ik niet meer naar mijn inzicht, een perfecte afwerking op de armband zetten en besloot om er een cuff van te maken met binnenin een koperen vorm.
Om de bloesemtakjes toch goed tot hun recht te laten komen, heb ik voor de ondergrond een tweekleurige taftzijde gebruikt.

gebruik van taftzijde in een armband

Nu nog even goed vastzetten, hier en daar een schattig mini-bloempje ertussen naaien, randje baby pareltjes er omheen en we hebben een pracht van een armband!

Maar nu natuurlijk nog iets verzinnen voor de hanger… want die laten we niet voor wat het is, daar is deze te mooi voor!

Ik ben dus iets gaan verzinnen in de technieken waar ik nu gewoon zin in heb om te doen, een beetje lekker wegwerkt en het liefst ook nog een beetje opschiet….

 

Ik ben zomaar even wat aan het proberen geweest en uiteindelijk kwam deze leuke kronkel-spiraal uit mijn handen rollen die ik nog eens extra om een lengte gebreid wire wil slaan, voor een extra vol effect!

curly wurly met parels

Als de armband en ketting af zijn, is het gelijk een leuk setje.  Ennn….. als het meezit en er gebeuren geen buitensporige dingen meer tussendoor, kan ik de ketting misschien toch nog net op tijd afkrijgen voor het oorspronkelijk doel!

Misschien een keer de computer een weekje uit houden… dat schijnt ook nog wel eens te willen helpen 🙂